A lélekemelő masszázs és a lélekemelő energiakezelés során is tisztítom és energetizálom a csakrákat, ezért fontosnak tartom, hogy megosszam veled ezeket az információkat.

Mik is azok a csakrák és mi a szerepük?
Azért írom le a 7 fő csakra bemutatását, hogy jobban ráláss, miért és hogyan éled az életed, mi az ami befolyásol és mi az ami fizikai és lelki szinten is irányítja az életed, tudatosan vagy tudattalanul.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent.
A csakra forog, ezáltal úgy néz ki, mint egy mozgó kerék. Az óramutató járásával megegyező irányba forog, ha a környezetből energiát vesz fel és ellenkező irányba, ha energiát ad le.
A csakrák a testhez a különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak.
Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ez által információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket. Az ókori távolkeleti orvostudomány térképezte fel, 7 fő energiaközpont található az emberi testben, melyek a gerinc mentén helyezkednek el. Szoros kapcsolatban állnak lelki folyamatainkkal.

Testünk 7 fő energiaközpontja alulról felfelé haladva:
1. gyökércsakra
2. hasicsakra, más néven szexcsakra
3. köldökcsakra
4. szívcsakra
5. torokcsakra
6. homlokcsakra
7. koronacsakra
Ezen kívül testünkben számos mellékcsakra található, melyek közül a legjelentősebbek a két tenyér és a két talp közepén találhatók.

Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat.
Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a „működő egész”-et.
Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése – az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat. Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.

A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át. Tisztítja a tudatot, mély ellazulást, de ugyanakkor éberséget biztosít.

Kérdésed van? Üzenj Nekem!